12 Temmuz 2014 Cumartesi

Kaptan Diyince; Stevie-G



        Kimilerine göre 8 numara denince akla gelen ilk isim . Kimilerine göre kaptan denince , kimilerine göre ise sadakat …
        Steven Gerrard Merseyside doğumlu fanatik bir Liverpool taraftarıydı . Aslında büyüme sorunu ve buna bağlı olarak belindeki ağrılar onu futbolcu olma konusunda  karamsarlığa sürüklese de Huyton Juniors’ta oynarken kırmızıların scoutları tarafından keşfedilmesi  pek uzun sürmedi . 30 Kasım 1998 günü Vegard Heggem’in yerine oyuna girerken , bu fanatik Liverpool’lu hayatının en önemli  anının verdiği heyecanı iliklerine kadar duyarken , kırmızıların efsanelerinden birisi olacağını bilmiyordu bile . Öyle ki büyük ihtimalle o emekli olduğunda  ‘’8’’ numara müzedeki yerini alacak .
       Yaptığı her orta tehlikeli olan , oyunu bu kadar iyi okuyabilen , her şeyden önemlisi takımın liderliğini , kaptanlık pazubandı takmanın gereklerini bu kadar iyi bilen ve bildiğini uygulayan fazla oyuncu görmedik . Steven Gerrard bunlardan birisi . Pazubant takmak ; takımını hakeme karşı ezdirmemek veya maç öncesi takım arkadaslarını motive etmekten ibaret değil onun için . Takımı yenik iken ayakta tutmak , gerekirse tek başına savaşmak oldu bu Gerrard için çoğu zaman . Çünkü onun en büyük şanssızlığı ; onun dönemindeki Liverpool takımları ister yurtiçi ister yurtdışı hiçbir ezeli rakibinden daha güçlü olmadı . 2005 yılındaki efsane Şampiyonlar Ligi finalini hepimiz hatırlarız . Bir İtalyan takımı ( Milan ) 3-0 öndeyken o maçı hayatta vermez diye bilirdik ama kaptan Stevie-G önderliğindeki  Liverpool bu tabuyu da yıktı . Saha içindeki özverileri hepimizi hayran bırakmıştı . Kaptan arkadaşlarına her şeyin bitmediğini söylerken , onları asla yalnız bırakmayan taraftarlarını işaret edişi kameralara yansıyordu . Kaldı ki unutulmaz geri dönüşün ilk kıvılcımı da onun golüyle gelmişti . Sonrasında gelmiş geçmiş en iyi final geride kalırken , Premier Lig şampiyonluğu yaşayamayan kaptan , Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmıştı .


       Birçok dönem Real Madrid ve Barcelona’nın kıskacında yer alan Gerrard , kariyerini zirveye taşıyıp çok daha fazla kupa kaldırabilirdi . Ki onun gibi kırmızıların altyapısından yetişip Kop tribününün sevgilisi olan Michael Owen bunu yapıp Madrid biletini cebine koymuştu . Ama Steven Gerrard istediği yerde , tutkunu olduğu Liverpool’da kalıp , çok daha büyük paralara La Liga’da oynayıp kariyerini daha yükseklere taşımayı reddetti . Çünkü o gerçek bir kaptandı ve gemisini terketmek ona yakışmazdı . Şu günlerde 34 yaşına basan Liverpool’un yaşayan efsanesi  Gerrard yine takımının en büyük kozu ve Liverpool hala ezeli rakipleri kadar güçlü bir kadroya sahip değil . ( bunlara Arap sermayesinin el attığı Manchester City’i de ekleyebiliriz .) Ama kaptan düşlediği renkleri   giymenin ve onun için ter akıtmanın mutluluğunu yaşıyor . Şimdilerde diğer bir efsane ; Liverpool’un son şampiyonluğunun arkasındaki isim Kenny Dalglish’le kırmızıları eski günlerine döndürmenin yollarını arıyor . Bunu başaracak yüreğe ve inatçılığa sahip olduklarını 2005’te ispatladılar .

            Umarım futbolu bırakmadan Premier Lig kupasınıda kaldırırsın Stevie-G . Ada da bunu en çok hakeden kuşkusuz sensin .

                                       YASİN IŞILDAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder