6 Haziran 2016 Pazartesi

EURO 2016 Grup Favorileri Analiz: A Grubu

      Euro 2016 yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Artık sempati duyduğumuz milli takımları desteklemeye mecbur kalmadan kendi milli takımımızı ölesiye destekleyebileceğiz uzun bir aradan sonra. Bir hafta kaldı ve artık favorileri analizlere başlamanın vakti geldi de geçiyor diye düşünüyorum. Favoriler, çünkü hepimizin en çok merak ettiği ve çoğumuzun çocukluğundan itibaren sempati beslediği, çocukluk kahramanlarımızı çıkaranlar onlar. İlk durağımız ev sahibi Fransa, Romanya, Arnavutluk ve İsviçre'nin bulunduğu A grubu.
      Ev sahibi Fransa, Didier Deschamps liderliğinde kupanın favorilerinden biri elbette. Kalede sağlam isimler var, kısacası Lloris yoksa Costil var. Stoperde ise
Sakho ve Varane ile kurduğu sağlam tandemi turnuvada kullanamayacaklar, çünkü Varane sakat ve Sakho doping cezalısı. Koscielny ve Umtiti'nin büyük ihtimalle oluşturacağı tandem çok sağlam gibi gözükse de birlikte oynama alışkanlıkları Varane-Sakho ikilisi kadar değil ve bir handikap sayılabilir. Ancak isimlerin kaliteli stoperler olması bu handikapı çok da tepeye çıkarmıyor. Yeni jenerasyondan Digne hariç kalan bütün bekler yaşlı. Sagna, Jallet ve Evra gibi geçmişi parlak ama en formda dönemlerinde olmayan isimler var. Kanat ataklarında biraz sıkıntı yaşayabilirler. Ancak merkez ortasahalarına nur topu gibi bir potansiyel Makelele olan Cante katıldı. Raineri'nin armağanı Cante başta Arsenal olmak üzere büyük takımların ilgisini çekiyor. Bitmek bilmeyen bir enerjisi var ve çok süratli. Oyun zekası yüksek olan merkez ortasaha Leicester City masalının en önemli  isimlerinden. Pogba, Matuidi, Sissoko, Cabaye ve  Manu'dan Schneiderlin gibi isimleri düşündüğümüzde Fransız ortasahası belirleyici ortasahalardan biri olacak ve takımın en büyük kozu olacaktır. Ama forvetleri şüphesiz en çok ilgiyi çeken bölgeleri. Meksika'da gözlerden uzakta ortalığın tozunu attıran Gignac, Bilic yönetiminde kendini geliştirdikçe geliştiren ve izlemesi keyif veren maestro Payet, Bayern'de patlama yapan ve yüksek potansiyelli Coman, Arsenal'in ya dipte ya zirvede golcüsü Giroud, her ne kadar Manu'da bekleneni tam anlamıyla karşılayamasa da çok büyük bir silah olan Martial ve nihayet Atletico'da değerine değer katan top tekniğine oyun zekası ve sürekliliği ile güç veren Griezmann. Turnuvanın favorilerinden birisi Fransa, grubundan çıkacaktır. Bakalım Deschamps ev sahibi kontenjanından yararlanan ve uzun yıllardır turnuvalarda büyük bir takımı yenemeyen milli takımını nasıl hazırlamış. Bildiğimiz tek bir şey var ki, Zidane'lı kadrodan sonra oluşan en iyi kadro şuan elinde.
                                                                                                           Yasin Işıldar
   
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder