17 Haziran 2016 Cuma

İki Maçın Ardından Milli Takım

Çok kötü başladık. Evet grup zor, ama bu kadarını beklemiyorduk. Futbolcularımızın yeteneklerinden hala şüphemiz yok ama Fatih Terim'in taktiksel ve oyun yerleşimi konusunda çok büyük hatalarına şahit olduk. Defansta sıkıntı yaşayacağımızı söylemiştik ve en derinden hissediyoruz. Ön liberomuz stoper olunca hem stoper hem de ön libero bölgesi yandı, bitti, kül oldu. Yürüyerek ortasahamız geçiliyor. Çünkü çok yumuşak kaldı ve Fatih Terim kanat organizasyonlu bir sistemi hiç düşünmüyor bile. Oyun kurucu sayımız çok fazla ve Mehmet Topal'ı o bölgede kullanıp sertlik yaratamıyoruz. Stoper ikilimizin uyumsuzluğu da bu seviyede çok göze battı. Hırvatistan'a yetmeyen, kanatsız, oyun kurucu sayısı fazla olan oyun İspanya'ya asla yetmezdi ama hoca Cenk-Burak değişikliği hariç aynı kadro ve aynı sistemle maça çıktı. İspanya 3'ten sonra durmasa, daha büyük fark olurdu.
Islık mevzusuna gelirsek, evet hepimiz kızgınız. İsyan görmemeye, 2008'deki gibi pes etmeyen ruhu görmemeye kızgınız. Ama en çok parayı o kazanıyor diye İspanya'yı tek başına yenecek hali yok Arda Turan'ın. Fatih Terim'in kadro seçimi, taktiksel hataları ve kadro dizilimleri turnuvaya kötü anlamda damgasını vurdu maalesef. Keşke Ömer Toprak, Ersan Gülüm ve Yalçın Ayhan'dan biri takıma alınsaydı... Bir sözüm de Semih Kaya'ya: Devşirme stoper tercih ediliyor da sen asla düşünülmüyorsun. Neden diye kendine sordun mu? Yoksa keyfin yerinde mi? Yerli futbolcularımızın bu kafa yapısını değiştirmesi lazım. Özellikle Türkiye'de oynayanların.
Hala Çek maçıyla beraber az da olsa umudumuz var ve biz onlardan kesinlikle daha iyi bir takımız. Özümüze, doğrularımıza dönmemiz lazım. Kalın sağlıcakla.

                                                                                   Yasin IŞILDAR
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder