3 Eylül 2014 Çarşamba

             ÖLÜM GİBİSİN - E

         Bugün Şampiyonlar Ligi'nin ölüm grubunu incelesek hiç de fena olmaz diye düşünüp E grubuna bir göz atalım dedik. Bayern Münih tabi ki grubun bir numaralı favorisi. Üstelik takımın en zayıf halkası denen santrafor bölgesine ligdeki en büyük rakibi B.Dortmund'tan Lewandowki'yi aldılar. Neuer'e olabilecek en iyi yedek kaleci için Reina'yı seçtiler ki bu da çok mantıklı bir hamle. Dünyanın en iyi 3 ligindeki tecrübeleri ve Şampiyonlar Ligi oynamışlığı onu bu görev için biçilmiş kaftan yapıyor. Guardiola bununla da kalmayarak zaten iyi olan kadroya sahaya beyniyle hükmeden Xabi Alonso'yu dahil etti. Real Madrid'in Alonso'yu neden hala göndermiş olduğunu anlayabilmiş değilim zaten. Alonso genç olduğu zamanlarda dahi hızıyla değil, top tekniği ve zekasıyla sahaya hakım oluyordu. Ki Liverpool onun yokluğunu gittiğinden beri hala dolduramadı. Keza Real Madrid'de bu sene doldurabilmiş değil. Modric'le aynı oyuncular değiller ki yerine Hırvat yıldız geçebilsin.Konuyu fazla saptırmayalım. Sonuç olarak; Münih şehrinin takımı zaten iyi olan kadrosunu neredeyse yenilmez olabilecek bir hale soktu diyebiliriz.
       Manchester City, milyonlarca euro harcayarak çok büyük yatırımlar yapmasına rağmen AVrupa'da bir türlü başarı sağlayamadı. Özellikle Mancini ile Avrupa'da yaşadıkları hayal kırıklıkları onları çok üzmüş olacak ki, artık bir numaralı hedefleri Pellegrini ile Avrupa şampiyonluğu. Porto'dan Fransa milli takımı stoperi genç Mangala'yı aldılar. Orta sahayı zenginleştirme hastalıklarına yine Porto'dan Fernando'yu alarak devam ettiler. Negredo'yu satın alma opsiyonlu Valencia'ya kiraladılar. Geçen sene yine Bayern'le aynı gruba düşmüşlerdi ve Bayern'e karşı biraz aciz kalmışlardı. Her şeye rağmen 2.torba takımı olabildiler ama bu gruptan çıkmak için bir ölçü değil tabi ki. Bekleyip göreceğiz ama Manchester şehrinin mavi tarafı işlerin iyi gitmesini istiyorsa Ettihad Stadyumunda 3te 3 yapmak zorunda. Keza gideceği deplasmanların bir tanesi bile kolay veya sıradan deplasmanlar olmayacak. Bu da onların şanssızlığı.
      CSKA Moskova için fazla söze gerek yok. Eski güçlerinde olmasalar da en büyük kozları kendi sahalarında iklim ve taraftar etkisiyle oynayacakları maçlar olacak. Güçleri ne kadar yetebilecek bilmiyorum ama benim grup sonunculuğu için favorim CSKA.
     Grubun diğer takımı Şampiyonlar Ligi'nin özlenen takımı Totti'nin Roma'sı. Salih Uçan ve Ashley Cole gibi transferlerle takımı takviye eden Roma grup ikinciliği için Manchester City ile kıyasıya bir yarışa girecek ama aradaki farkı belirleyecek olan iç saha maçları ve Rusya'da alınacak puan veya puanlar olacak. İkincilik için favori her ne kadar Manchester ekibi olarak görünse de onlara fazla da güvenilmeyeceği ortada. Ölüm grubu gerçekten de ölüm gibi. Benim beklentim Münih ve Manchester ekiplerinin gruptan çıkacağı yönünde ama her maç farklı bir sürprizle de karşılaşabiliriz.
                                                                                           YASİN IŞILDAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder