13 Haziran 2015 Cumartesi

Galatasaray'da Transfer Dönemi



Galatasaray'ın şuan alabileceği en iyi hücumcu isim Gignac'tır. Sebebine gelecek olursak; hem bonservisinin elinde olması ve fiyatının maddi anlamda zorlayacak seviyelere çıkmaması hem de geçen sezon Fransa ligindeki formu onu hedef transfer potasına sokuyor. Gignac'ı bilen bilir. İleride top tutması, tekniği ve iki ayağını kullanabilmesi onu çok iyi bir santrafor yapıyor. Ayrıca istikrarlı ve tecrübeli bir futbolcu. Bir forvetin en olgun ve zirve yıllarını geçiriyor şuan. Ki Burak'la beraber çok gol atarlar...
Bir gerçek de Galatasaray'ın acil bir sağ beke ihtiyacı olması. Sabri ile ne kadar daha devam edebilir veya ne kadar yeterli olabilir. Şampiyonlar ligini de düşünecek olursak. Glen Johnson ismi geçiyor ama tahminimce Eboue'nin ilk geldiği sezon yaptığı katkıyı yapamaz. Ki en az o katkıyı yapabilecek bir bek lazım. Dany Alves mükemmel olurdu ama bu saatten sonra zor gözüküyor.
Bilal Kısa transferine gelecek olursak... Onu eleştirenler geçen sezonun başında aynı şeyi Yasin için de söylemişlerdi. Selçuk sakat veya cezalı iken onun boşluğunu en iyi dolduracak isim Bilal'dir bu ligde. İyi bir alternatif ve kadro derinliği için iyi bir tercih.
Tabi bir de açık transferi yapılırsa orta sahaya, yeme de yanında yat. Kanatlarda Yasin-Bruma-Emre Çolak var ki 3 kulvarı kaldıramaz... Amrabat'ın değerlendirilecek olması güzel. 

Marka değeri falan filan ayağına kalbur üstü bir oyuncu mutlaka alınacaktır, herkesin içi o konuda ferah olsun da, önemli olan kritik bölgelerdeki zaafiyetleri giderecek transferlerin yapılması. Yani nokta transfer dediğimiz olay.
Son form durumları ve kariyer-başarı hedeflerine bakacak olursak RVP geleceğine Gignac gelsin. Melo takımda tutulmalı, çok gitmek istiyorsa De Jong oraya yakışır. Ama umarım Melo gitmez.
Podolskiye öldü bitti diyorsunuz da... Hemen unutuyorsunuz benzer örneklerini. Kewell'da bitmişti, katkı sağlayamazdı. Ne oldu? Baros eskisi kadar gol atamıyordu, Yasin Galatasaray oyuncusu değildi vs.
Podolski gelirse çok iyi olur. Umarım gelir. Podolski-Sneijder-Yasin(Bruma)-Gignac(Burak) düşünemiyorum


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder